Welk huidtype/huidtint heb ik en welk ‘One Face | One Palette’ past daar bij?

Wat is mijn huidtype ?

Er zijn zoveel huidtypes en zoveel huidtinten dat het soms lastig is wat voor kleur nou precies passend is bij jouw gezicht. Geen Bluf geeft je een handvat, zodat je hier meer zicht op kan krijgen. Wanneer je jouw huidtype en ondertoon weet, kun je sneller bepalen wat voor tint er bij jou past en welk palette jij moet hebben!

Huidtype

Iedereen reageert anders op ultraviolet licht (ook wel zonlicht genoemd). Hoe de huid op dit licht reageert ligt aan je huidtype. Je huidtype kan niet veranderen. Deze is namelijk genetisch bepaald. Jouw huidtype heeft dus een grote invloed op de tint van de huid. De tint kan in de loop van de tijd wel veranderen. Denk aan een donkerdere huidtint als je veel zonlicht hebt gekregen en roder als je verbrand bent. Ook wordt je huid ouder en door de jaren heen treden rimpeltjes en pigmentvlekjes op. De hoeveelheid rimpels en pigmentvlekken worden wel beïnvloedt door de hoeveelheid zonlicht die jouw huid door de jaren heen heeft ervaren.

Naast de genetische bepaling hebben dus ook huidveroudering en zonlicht invloed op je tint. De huidtypes kan je volgens Fitzpatricks classificatie onderverdelen in 6 types.

Verbrand snel en wordt bijna niet bruin. Deze mensen hebben vaak een ultralichte ivoor kleurige huid en meestal sproetjes op de delen die veel zonlicht vangen

Verbrand meestal en wordt ietsjes bruiner. Deze mensen hebben vaak grijs , groen blauwe ogen en een lichte huid.

Verbrand zelden en wordt goed bruin. Deze mensen hebben vaak een hazelnoot tint van zichzelf en meestal donkere ogen

Verbrand bijna nooit en wordt goed bruin. Deze mensen hebben een meer olijf kleurige huid. Ze noemen dit ook wel de mediterrane type omdat vooral mensen uit subtropische landen en mensen rondom de middellandse zee dit huidtype hebben.

Verbrand bijna nooit en wordt diepbruin. Dit type noemen ze ook wel een Aziatische huidtype. Zit vaak tussen een bruingele en donkere tint in.

verbrand nooit en is zeer bruin. Dit huidtype komt voor bij mensen met een Afrikaanse afkomst en hebben een bruine tot zeer donkere huid. Mensen met huidtype 6 hebben van zichzelf een bescherming tegen zon verbranding.

One Face One Palette - Geen Bluf - Make-up Studio - Make-up Palette

De tint

Een huidtint is opgebouwd uit laagjes en stofjes. De belangrijkste stof die zorgt voor kleurpigmentatie noemen we melanine. Deze melanine wordt aangemaakt door vitamine D. De lichte huid krijgt zijn kleur voornamelijk door het blauwachtig bindweefsel en door de hemoglobine in de bloedvaten.

Test

  • Hou een wit vel papier tegen je gezicht. Kijk vervolgens naar je hals/borst en kijk dan naar de kleuren die jou het meest opvallen. Zie je vooral een rood en/of rozige huid met een combi van blauw/paars? Dan heb je een coole huidtint.
  • Zie je vooral het geel, goud of een soort peachy met een combi van groen? Dan noemen we dit een warme huidtint.
  • Denk je dat je vooral een neutrale tint ziet? Dan zit je een beetje tussen de bovengenoemde kleuren in en vaak neigt dit een beetje naar een olijfkleur. De tint is dan vaak afhankelijk van de tijd van het jaar en hoeveel zon je hebt gezien. Het geluk bij een neutrale tint, is dat veel tinten passend kunnen zijn.

Als je jouw huidtype en huidtint hebt bepaald dmv bovengenoemde test kun je gemakkelijk kiezen welk One face One palette bij jou past. We hebben namelijk 4 varianten om het zo makkelijk mogelijk voor je te maken:

4 varianten

Bright Light

Dit palette is geschikt voor de
zeer lichte tot lichte huidtint

Lovely Sand

Dit palette is geschikt voor de
lichte tot medium huidtint

Pretty Honey

Dit palette is geschikt voor de
medium tot donkere huidtint

Beautiful Shade

Dit palette is geschikt voor de
donkere huidtint

Afhankelijk van het aantal zonuren en invloeden van buitenaf kan één van de 4 paletten perfect zijn voor jouw all-in ‘One face | One palette’. De verdeling in huidtypes is niet bepalend voor zongevoeligheid van jouw huid. Ofwel je kan huidtype 4 hebben, een goud/groene ondertoon en nog steeds verbranden.

Tip van de pro: Breng alles van het palette met de handen aan om zo een natuurlijke zachte look te creëren. Smeer je dagelijks in met de aanbevolen SPF voor bescherming van jouw huid en voor een mooie glow!

Heel veel liefs, de make-up professionals van Geen Bluf!

TUTORIAL

HOW TO | TIPS & TRICKS